گلاس‌کوتینگ چیست؟

گلاس‌کوتینگ بدنه‌ی خودرو، پوشش شیشه‌ای از سیلیکا و ترکیبی از کوارتز و سیلان بوده که برای محافظت از سطح بدنه‌ی خودرو استفاده می‌شود و احتمال لکه‌دار شدن یا خط افتادگی روی بدنه‌ی خودرو را به حداقل می‌رساند.

برخلاف واکس و پولیش‌های رایج، فقط با یک‌بار استفاده نمودن از این ماده، می‌توان شاهد درخشش و حفاظت طولانی مدت بدنه‌ی خودرو بود. دلیل این امر را می‌توان ناشی از فقدان اکسیژن در این متریال دانست. ترکیب اکسیژن با قسمت‌های مختلف سطح بدنه‌‌‏ی خودرو، از براق بودن بدنه‌ی خودرو می‌کاهد که این امر، موجب کدر و مات شدن بدنه‌ی خودرو می‌شود. گلاس‌کوتینگ باعث می‌شود تا سطح بدنه‌ی خودرو همیشه تمیز و براق به نظر برسد.

تفاوت عمده‌ بین گلاس‌کوتینگ و واکس و پولیش

اصلی‌ترین جزء واکس‌های روغنی، موم (شیره) است که از تنه‌ی نخل خرما (به‌نام Carnauba) حاصل می‌گردد. در سال‌های اخیر به برخی واکس‌ها، مواد نفتی نیز اضافه می‌گردد، چراکه ترکیب مواد نفتی و شیره تنه‌ی درخت، باعث جلا دادن و براق شدن بیشتر بدنه‌ی خودرو می‌گردد. با این‌حال، این واکس‌ها دارای معایبی از جمله غلظت بالا و عمر کمتر نسبت به گلاس‌کوتینگ، هستند. غلظت بالای این واکس‌ها از اصلی‌ترین نقاط ضعف آن‌ها به شمار می‌رود چراکه حرارت بالای موتور یا گرمای حاصله از تابش آفتاب می‌تواند، منجر به ذوب شدن این واکس‌ها شوند.
از سوی دیگر، گلاس‌کوتینگ، از ترکیب شیمیایی سیلیکون، سیلیکا ( که در ساخت شیشه‌ی عینک و ذره‌بین کاربرد دارد)، فلوئور ( که در تولید پلاستیک‌های کم اصطکاک مانند تفلون از آن استفاده می‌شود) و تیتانیوم ساخته ‌می‌شود. اگر در طول اعمال گلاس‌کوتینگ، بدنه‌ی خودرو کثیف باشد یا دمای محیط، تغییر کند و هوا در گردش باشد، بدنه‌ی خودرو مواد را به خود جذب نمی‌کند. پس یکی از مهم‌ترین اصولی که باید رعایت کرد، تمیز بودن کامل سطح بدنه‌ی خودرو و همچنین باز نبودن محیط می‌باشد.

انواع گلاس‌کوتینگ

پوشش‌های مبتنی بر گلاس‌کوتینگ را به‌طور گسترده می‌توان به ۲ دسته تقسیم‌بندی نمود: ۱- پوشش‌های کوارتز-سیلان
۲- پوشش‌های سیلیکایی
پوشش‌های کوارتز-سیلان، دارای دوام طولانی‌مدت و براقیت بسیار بالا می‌باشد که اجرای کامل آن روی سطح بدنه‌ی خودرو نیازمند ۲ تا ۳ هفته زمان است. یکی از معایب این نوع پوشش، گران تمام شدن ترکیب حاصله می‌باشد.
پوشش سیلیکایی، به دلیل مدت زمان کمتری که نسبت به پوشش کوارتز-سیلان دارد، ارزان‌تر است اما قدرت دفع آب کمتری نسبت به ترکیب کوارتز-سیلان دارد.
علاوه براین، برخی پوشش‌های فلوئوری گلاس‌کوتینگ، همانند تفلون‌ها، برای پوشش بدنه‌ی خودرو به‌کاربرده می‌شود. این ترکیب نیز، از دوام فوق‌العاده بالایی برخوردار است.

پوشش بدنه‌ی خودرو با گلاس‌کوتینگ هیبریدی

نوع جدیدی از پوشش گلاس‌کوتینگ وجود دارد که یک‌لایه رزین سیلیکون به پوشش گلاس‌کوتینگ اضافه می‌کنند تا یک ترکیب قوی شیشه‌ای ضد آب به وجود آید. این محصول در مقایسه با سایر ترکیبات، بسیار ارزان‌تر و اجرای آن بسیار ساده‌تر است. برای دریافت نتیجه‌ی بهتر و پایداری طولانی‌تر، به مهارت خاصی احتیاج ندارد. با اجرای این نوع پوشش، سطح بدنه‌ی خودرو بسیار صاف و نرم‌تر و همچنین همانند شیشه، براق می‌شود. یکی از ویژگی‌های جالب این پوشش، ایجاد لایه‌ای ضخیم روی سطح بدنه‌ی خودرو است که دوام و درخشش بدنه‌ی خودرو را چند برابر نموده و باعث افزایش قدرت سطح بدنه در برابر دفع آب و خط‌وخش‌ها می‌شود. دفع آب در این پوشش به‌معنی این است که در زمان بارش باران و برف، قطرات آب درشت‌تر شده و از روی سطح بدنه‌ی خودرو به‌سرعت لیز می‌خورد.

Glass Coating

ارسال دیدگاه

Please enter your comment!
Please enter your name here