رنگ اتومبیل یکی از فاکتورهای ما برای خرید یک خودرو است، رنگ اتومبیل در واقع پوششی برای قطعات بدنه یک خودرو است. رنگ اتومبیل در حالی که میتواند یک جنبه زیبایی برای خودرو باشد، در عینحال رنگ اتومبیل میتواند یک پوشش محافظتی برای خودرو به شمار برود.
مد در رنگ اتومبیل
امروزه رنگ اتومبیلها هم مانند خیلی از فاکتورهای زندگی ما، تحت تاثیر مد قرار دارند.
طراحان خودرو هم مانند طراحان در حوزه فشن، همواره در مسیر و موازی با مد پیش رفتهاند و اکنون شاهد استفاده از متدها و مدلهای جدید در رنگ اتومبیلها هستیم.
امروزه طراحی و تولید یک خودرو با در نظر گرفتن یک جامعه هدف و استانداردهای آن صورت میگیرد. بدیهی است رنگ اتومبیل یکی از شاخصههای مهم در طراحی یک خودرو است که با توجه به مد و سلیقهی بازار یک جامعه، در پروسه تولید انتخاب میشود.
اولین اتومبیلهای تولید شده توسط کمپانی فورد به رنگ مشکی بودند، زیرا در آن زمان رنگ اتومبیل، یکی از شاخصههای فرعی زیبایی شناسی به حساب میرفت و البته بیشتر، جنبه یک لایه برای پوشاندن آهن خام و قطعات بدنه بود تا یک شاخصه برای طراحی خودرو.
با پیشرفت صنایع پتروشیمی در جهان و تولید رنگ پلاستیک و همینطور بوجود آمدن سبکهای جدید مد مانند پاپ آرت، باعث شد رنگ اتومبیل یکی از شاخصههای مهم در فروش یک خودرو به شمار برود. باید بگوییم تنوع در رنگ اتومبیلهای امروزی را مدیون به گسترش مد در دهههای ۸۰ تا ۹۰ میلادی هستیم.
هم اکنون شاهد تنوع در رنگ اتومبیلهای موجود در بازار هستیم و میتوان به جرعت گفت که رنگ اتومبیلها، امروزه یکی از مهمترین فاکتورهای ما برای انتخاب یک خودرو هستند.
هر ساله کمپانی پنتون در حوزه حمل و نقل، رنگی را به عنوان رنگ سال انتخاب میکند و خیلی از خودروسازان و طراحان اتومبیل از آن به عنوان یک شاخصه مهم در تولید رنگ اتومبیلهای خود استفاده میکنند. رنگ سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ برای حوزه حمل و نقل، رنگ سونیک تیتانیوم (کد #۶a696f) در نظر گرفته شد و شاهد این بودیم که بسیاری از خودروسازان این رنگ را در رنگ اتومبیلهای خود لحاظ کرده بودند.
نکاتی در مورد رنگ اتومبیل
مقدار رنگ اتومبیل برای رنگ آمیزی کامل یک خودرو سواری،حدود ۲۰ لیتر است که شامل آستر اول، میانی و لایه های نهایی است.به عبارتی از ۲۰ لیتر رنگ اتومبیل برای رنگ آمیزی هر خودرو؛۱۰ لیتر رنگ رویه، ۴ لیتر آستر میانی و ۶ لیتر آستر اول مورد نیاز است.
در سال های ۱۹۴۵ تا ۱۹۶۰ آسترهای پایه حلالی رنگ اتومبیلها به شیوه نوین بر روی سطح فسفاته آهن اعمال می گردید و از سال های ۱۹۶۰ آسترهای پایه آبی وارد صنعت رنگ اتومبیل شد، که به همان شیوه سالهای پیش روی سطح فسفاته اعمال می شد؛ این آستر های جدید در رنگ اتومبیلها از نظر آتش سوزی و ایمنی بسیار مطمئن تر بودند.
امروزه با استفاده از آسترهای الکترودیپوزیشن رنگ اتومبیلها را تولید میکنند.
رنگ اتومبیلها در حوضه فروش به چند دسته کلی تقسیم میشوند: ((رنگهای کلاسیک (پلاستیک)، رنگهای متالیک، رنگهای مات)) هر کدام از این رنگها با ترکیب مواد خاصی تولید میشوند و میتوان گفت رنگهای مات جدیدترین دستآورد صنعت رنگ اتومبیل است، که با همه دشواریها در ترمیم این رنگها و همینطور گران بودن آنها، خیلی سریع در بازار رنگ اتومبیلها رشد کرد.