همانطور که در مقاله‌های قبل گفتیم؛ لاستیک‌های ران فلت یا تیوب ‌لس از نظر ساختمان و ساختار تفاوت‌هایی با لاستیک‌های معمولی دارند. به دلیل استفاده از یک لایه پلیمر بوتیل در ساختار داخلی لاستیک‌های ران فلت، باعث شده است که در هنگام سوراخ شدن لاستیک‌ ران فلت، از خروج هوا تا حد امکان جلوگیری شود و به همین دلیل راننده خودرو می‌تواند با همان لاستیک تا محل تعویض یا تعمیر لاستیک حرکت کند.

بدیهی است؛ به دلیل ساختار متفاوت لاستیک‌های ران فلت نحوه تعمیر یا به زبان ساده‌تر پنچرگیری آن‌ها متفاوت با لاستیک‌های معمولی یا تیوبی می‌باشد.
در صورتی که شیئی تیز وارد بدنه لاستیک‌های تیوبی شود، باعث می‌شود جداره لاستیک سوراخ گردد و به سرعت باد لاستیک خالی ‌شود و البته ممکن است خسارت جبران نا‌پذیری به لاستیک وارد کند به طوری که لاستیک آسیب دیده دیگر قابل استفاده نباشد، ولی در لاستیک‌های ران فلت این امر کاملا متفاوت است و در صورتی که شیئی تیز وارد بدنه و جداره لاستیک‌ ران فلت شود، ساختار پلیمری و خمیر شکل بوتیل، سریعا اطراف جسم تیز را احاطه می‌کنند و باعث می‌شوند هوا از اطراف جسم خارج نشود و در واقع خود جسم تیز مانعی برای خروج هوا در لاستیک‌های ران فلت می‌شود.

پنچر گیری لاستیک‌های ران فلت

پنچرگیری و تعمیر لاستیک‌های ران فلت

یک لاستیک‌ ران فلت به طور متوسط، مقداری از هوای داخل خود را ، روزانه با سرعت ۲۵ اتمسفر از دست می‌دهد، اگر سنسور TPMS لاستیک‌ ران فلت خودرو شما مقدار بیشتری را نشان دهد یا به شما اخطار کاهش باد نشان بدهد، در این صورت یا سرپیچ سوزن باد لاستیک خودرو کاملا بسته نیست و یا لاستیک‌ ران فلت خودرو شما دچار آسیب شده است و به زبان ساده‌تر پنچر شده است.

برای پنچر گیری لاستیک‌ ران فلت ابتدا باید آن را به صورت کامل باد کرد و اگر شبهه‌ای در مورد محل آسیب دیده دارید، میتوانید لاستیک را با آب شسته و منتظر بوجود آمدن حباب بر روی سطح آن باشید، محل بوجود آمدن حباب‌ها در واقع همان محل آسیب دیده و سوراخ شده است.
سپس شیء تیزی که به لاستیک‌ ران فلت خودرو شما آسیب وارد کرده را بیرون آورید، در این مرحله توجه کنید که تا جایی که امکان پذیر است، جسم تیز در زاویه عمود از بدنه لاستیک‌ بیرون کشیده شود، تا از تخریب حجم بیشتری از ساختار بدنه لاستیک‌ ران فلت جلوگیری شود. برای اسن کار می‌توانید از یک انبر دست و یا انبر قفلی استفاده کنید.
پس از بیرون کشیدن جسم تیز، با سر درفش مخصوص پنچر گیری یا یک پیچ گوشتی سوزنی، قسمت آسیب دیده روی بدنه لاستیک‌ ران فلت را به صورت عمیق سوراخ کنید تا پلیمر‌های خمیری بوتیل نتوانند آن قسمت را پر کنند.
سپس با استفاده از همان درفش یا پیچ گوشتی یک نخ مخصوص پنچر‌گیری لاستیک‌های‌ ران فلت را به صورت تا خورده، در درون سوراخ بوجود آمده بر روی بدنه لاستیک خودرو، فرو کنید. این نخ‌ها از جنس همان پلیمر‌های بوتیل همراه با کامپوزیت‌های نرم پلاستیکی هستند که در واقع ساختار مقاومی بر روی قسمت آسیب دیده لاستیک‌ ران فلت خودرو بوجود می‌آورند.
پس از استفاده از نخ مخصوص، کمی از لاستیک استفاده کنید تا پلیمر‌های نخ کاملا بر روی سطح لاستیک‌ ران فلت قرار گیرند، بعد از آن شما می‌توانید با استفاده از یک چاقو یا اره نازک اضافی مواد نخ را از روی سطح لاستیک جدا کنید، در نظر بگیرید که حتما پس از انجام عملیات ترمیم، لاستیک‌ ران فلت باید دوباره باد شود.

پنچرگیری و تعمیر لاستیک‌های ران فلت

شرکت لوکاپرو اقدام به عرضه انواع لاستیک های ران فلت نموده و امکان ارسال این نوع لاستیک ها به سراسر ایران میسر می باشد.

ارسال دیدگاه

Please enter your comment!
Please enter your name here