لاستیک ران فلت؛ چند سالی است که در خودرو‌های کمپانی‌های بزرگ استفاده می‌شود. یکی از دلایل استفاده از لاستیک ران فلت، حذف لاستیک پنجم در خودرو‌ها است که باعث کاهش وزن و هزینه ساخت در آن‌ها شده است. در صورت پنچر شدن لاستیک ران فلت، خودرو می‌تواند، تقریبا مسافت ۱۰۰ تا ۱۶۰ کیلومتر را با آن‌ها طی کند که این در واقع ویژگی اصلی و برتر لاستیک ران فلت نسبت به مابقی لاستیک‌ها است.

لاستیک ران فلت

تاریخچه لاستیک ران فلت

ایده اصلی لاستیک ران فلت، اولین بار در سال ۱۹۳۵ ارائه شد؛ که در واقع از نوعی لاستیک فشرده شده و با ترکیب یک لایه فیبر مقاوم سلولزی، ساخته شده بود، اما به دلیل غیر قابل استفاده بودن، سریعا کنار گذاشته شد. بعدها توسط کمپانی بزرگ میشلین، لاستیک ران فلت که در واقع به عنوان لاستیک ضد گلوله نام گذاری شده بود، ارائه شد و در واقع به جای استفاده از فیبر پوششی، از یک نوع فوم مخصوص محافظی در لاستیک ران فلت میشلین استفاده شده بود. به دلیل گران بودن فوم محافظتی، پروژه لاستیک ران فلت میشلین به شکست مواجه و کنار گذاشته شد.
در سال ۱۹۵۷ میلادی، کراسلر با همکاری کمپانی لاستیک سازی گودیر، لاستیک ران فلت جدیدی را معرفی کرد؛ گودیر با استفاده از دو لایه فشرده هوای سرد در لاستیک ران فلت خود سعی در ارائه آن در بازار‌های جهانی داشت که بعد تست‌های متوالی، معلوم شد که احتمال ترکیدگی لاستیک ران فلت گودیر در سرعت‌های بالا بسیار زیاد است و پروژه لاستیک ران فلت گودیر هم به شکست انجامید.
در سال ۱۹۷۲ کمپانی لاستیک سازی دانلوپ با همکاری ناسا، برای مریخ نورد P6 3500 لاستیک ران فلت مخصوصی تولید کرد که بعد از آن توسط کمپانی خودروسازی آستون‌مترو مورد استفاده قرار گرفت. در ابتدا لاستیک ران فلت تولید شده، وزن بسیار بالایی داشت و بعد از گذشت سال‌ها اولین لاستیک‌های ران فلت سبک و قابل استفاده در اتومبیل‌ها،توسط کمپانی بریج‌استون معرفی شد.
اولین کمپانی تولید کننده خودرو که لاستیک ران فلت را به صورت گسترده و صنعتی مورد استفاده قرار داد، کمپانی بزرگ بی ام و بود، که در سال ۱۹۹۷ برای اولین بار در اتومبیل‌های مسابقه‌ای خود، از لاستیک ران فلت استفاده کرد.

لاستیک ران فلت

انواع لاستیک‌ ران فلت

لاستیک ران فلت در بازارهای جهانی به دو نوع کلی تقسیم می‌شود؛ لاستیک‌های ران فلت
خود سازنده Self-sealing و لاستیک‌های ران فلت با تکیه‌گاه کمکی Auxiliary-supported .
لاستیک ران فلت خود سازنده یک ساختار محکم و مقاوم داخلی دارد که با استفاده از ترکیب کابل‌های مستحکم و لایه‌های لاستیک فشرده ساخته شده‌ است.کابل‌های استفاده شده در ساختار لاستیک ران فلت خود سازنده، به صورت لایه لایه و توسط حرارت روی هم قرار گرفته‌اند که باعث تقویت این نوع لاستیک‌ها شده است و به همین دلیل لاستیک ران فلت خود سازنده توانایی تحمل وزن خودرو را در طی مسافت حدود ۱۶۰ کیلومتر را دارد.
سیستم لاستیک‌های ران فلت با تکیه‌گاه کمکی به این صورت است که؛ در هنگام افت فشار در لاستیک‌ها و وارد شدن نیروی وزن خودرو به آن‌ها، با استفاده از یک حلقه مقاوم کمکی و سنسور TPMS، به شاسی اتومبیل تکیه می‌کنند تا به لاستیک‌ها قدرت کافی را برای حمل وزن خودرو بدهند.
به صورت کلی پیشنهاد می‌شود در هنگام پنچری با لاستیک‌های ران فلت، از سرعت ۸۰ کیلومتر در ساعت عبور نکنید زیرا نیروی وزن خودرو بیش از پیش به لاستیک‌ها و در نهایت به رینگ‌ها و شاسی خودرو فشار وارد می‌کند.

۱۱flats_span

شرکت لوکاپرو اقدام به عرضه انواع لاستیک های ران فلت نموده و امکان ارسال این نوع لاستیک ها به سراسر ایران میسر می باشد.

ارسال دیدگاه

Please enter your comment!
Please enter your name here