خالی شدن باد لاستیکها یا به زبان سادهتر پنچر شدن آنها، اتفاقی است که امکان دارد برای هرکسی در حین رانندگی بوجود بیاید. در مقاله قبل نحوه پنچرگیری لاستیکهای ران فلت را به صورت کامل توضیح دادیم. در این مقاله، تیم لوکاپرو قصد دارد؛ نحوه پنچرگیری لاستیکهای معمولی تیوبی را به صورت گام به گام و اصولی توضیح دهد. پنچرگیری لاستیکهای تیوبی کاملا با پنچرگیری لاستیکهای ران فلت یا تیوبلس متفاوت است و همچنین زمان بیشتری را باید صرف پنچرگیری لاستیکهای تیوبی کرد تا پنچرگیری لاستیکهای ران فلت.
نحوه صحیح پنچرگیری
اگر در حین رانندگی متوجه شدید لاستیک شما پنچر شده است و باد لاستیک در حال خالی شدن است؛ سعی کنید سرعت اتومبیل خود را به آرامی کاهش دهید و به کناره جاده برای پنچرگیری لاستیک، خودرو را هدایت کنید. در نظر بگیرید رانندگی با لاستیک پنچر شده یا کم باد میتواند آسیبهای جدی مانند تخریب ساختار کلی لاستیک خودرو و همچنین فشار بیش از حد به شاسی و سیستم تعلیق اتومبیل، وارد کند.
حتما چراغهای چشمک زن اتومبیل خود را روشن کنید و در صورت همراه داشتن علائم هشدار، آنها را در فاصله حدود ۱۰ متری خودرو نصب کنید، تا خودروهای دیگر متوجه توقف شما در جاده باشند و در حین پنچرگیری لاستیک باعث بوجود آمدن حادثه نشوند. در نظر بگیرید که برای انجام عملیات پنچرگیری، خودرو شما باید بر روی سطح صاف و بدون شیب توقف کرده باشد.
ترمز دستی را به صورت کامل بکشید و دنده خودرو را بر روی یک یا دنده عقب قرار دهید، اگر اتومبیل شما اتوماتیک است؛ آن را بر روی حالت پارک (P) قرار بدهید. برای اطمینان بیشتر میتوانید یک جسم سخت مانند چوب یا سنگ جلو و عقب لاستیکها قرار بدهید.
پس از اطمینان از تعادل کامل اتومبیل، جک مخصوص پنچرگیری را در نزدیکی لاستیک پنچر شده و زیر نوار آهنی لبه اتومبیل قرار بدهید. با استفاده از دستگیره جک هیدرولیکی، شروع کنید به جک زدن و بالا بردن ارتفاع خودرو، اگر جک هیدرولیکی برقی دارید، میتوانید با استفاده از شارژ دستگاه یا باطری اتومبیل از آن در پنچرگیریها استفاده کنید و به راحتی ارتفاع خودرو خود را بالا ببرید. در اتومبیلهایی که از سیستم تنظیم ارتفاع برخوردارند، نیازی به جک هیدرولیکی نیست و میتوانند با استفاده از این سیستم موجود در اتومبیل، ارتفاع خودرو را بالا ببرند.
اگر رینگ لاستیک شما داری قالپاق هست؛ حتما قبل از عملیات پنچرگیری آن را از لاستیک جدا کنید، این امر باعث میشود از دسترسی کامل به پیچهای رینگ برخوردار شوید.
بعد از مشاهده پیچهای رینگ، برای راحت در آمدن پیچها مقداری روغن موتور روی کنارهها و حاشیههای پیچها بریزید، سپس با استفاده از آچار مخصوص پیچها را از رینگ جدا کنید. در نظر بگیرید که ارتفاع خودرو هنگام پنچرگیری نباید زیاد باشد تا در هنگام وارد کردن نیرو به پیچها، خودرو حرکت نکند. برای حفظ تعادل لاستیک هنگام پنچرگیری، پیچها را به صورت ضربدری باز کنید، در واقع بعد از باز کردن یک پیچ به سراغ پیچ مقابل آن در زاویه مخالف بروید.
بعد از باز کردن تمامی پیچها، مقداری ارتفاع خودرو را بالاتر ببرید تا به راحتی بتوانید لاستیک را جدا کنید.
همیشه یک لاستیک زاپاس همراه داشته باشید! بعد از جدا کردن لاستیک پنچر شده، لاستیک زاپاس را جای آن نسب کنید و دقت کنید که دریچه باد لاستیک باید رو به بیرون باشد، سپس پیچها را به صورت ضربدری ببندید، ولی آنها را خیلی محکم نکنید، بعد از پایین آوردن ارتفاع خودرو از بالانس بودن لاستیک اطمینان حاصل کنید و سپس پیچها را محکم کنید.
حالا شما عملیات پنچرگیری را به صورت کامل انجام دادهاید و میتوانید به ادامه سفر خود بپردازید. در نظر بگیرید که لاستیک آسیب دیده را تعمیر یا تعویض کنید.