در موتورشویی، هدف جرم گیری و شستشوی موتور اتومبیل است و به صورت کلی به دو دسته موتورشویی خشک و موتورشویی با آب تقسیم میشود. عمل موتورشویی یک امر بسیار ضروری است که مانند تعویض روغن موتور و یا تنظیم قطعات آن، هر چند وقت یک بار باید انجام شود و در صورتی که موتورشویی را جدی نگیریم و انجام ندهیم، ممکن است موتور خودرو دچار مشکل شود و بازده آن کاهش یابد.
موتور خودروی ما در واقع اصلیترین قسمت خودرو است و تمام سیستمهای داخلی اتومبیل به آن وابسته است؛ زیرا وظیفه تولید نیرو محرکه را به عهده دارد. همانطور که بدنه خودرو و داخل کابین ممکن است هر چند وقت یک بار نیاز به شستشو و تمیزکاری دارد، موتور خودرو نیز بر اساس کارکرد و نوع استفاده از خودرو در هر مدت نیاز به شستشو دارد، البته این شستشو نیاز به دقت بیشتری دارد زیرا موتورشویی یک امر نسبتا تخصصی است. ما در مجموعه لوکاپرو قصد داریم؛ در این مقاله موتورشویی با آب را به صورت اصولی و تخصصی بیان کنیم.
دلایل موتورشویی با آب
بر اساس نوع کارکرد خودرو، کثیفیها و آلودگیهای موتور ممکن است متفاوت باشند. زمانی که رسوبات چرب و جرمهای چسبنده اطراف موتور را در بر گرفته باشند، این آلودگیها داخلی است و باید با موتورشویی خشک، موتور را تمیز کرد که در مقاله قبل موتورشویی خشک را به صورت کامل توضیح دادیم. اما اگر آلودگیها و کثیفیهای موتور، از محیط اطراف باشند، معمولا به دلیل حجم بالای آنها موتورشویی با آب را پیشنهاد میکنند، مواردی مانند خاک، گل، شاخه گیاهان و … از نمونه آلودگیهای خارجی هستند که بهتر است با آب تمیز شوند.
در صورت وجود آلودگیهای خارجی در موتور، ضمن این که بازده موتور پایین میآید و ممکن است هزینههای زیادی برای صاحب خودرو بوجود بیاورد، باعث ایجاد ترک بر روی قطعات موتور نیز میشود که در صورت تشخیص به موقع، مشکلات غیر قابل جبرانی برای خودرو بوجود میآورد.
دلیل اصلی موتورشویی با آب، در واقع خاصیت حلال پذیری آلودگیهای خارجی با آب است، که باعث میشود سریعتر موتور تمیز شود و بهتر است قبل از موتورشویی خشک، ابتدا موتورشویی با آب انجام شود. فراموش نکنیم که موتورشویی با آب و موتورشویی خشک، مکمل همدیگر هستند و برای به دست آوردن نتیجه مطلوب بهتر است هر دو را انجام داد.
مراحل موتورشویی با آب
در موتورشویی با آب نیازی به گرم کردن موتور نیست. برای جلوگیری از مشکلات الکتریکی، ابتدا قطب منفی باطری و سپس قطب مثبت آن را قطع کنید. سپس تمام قسمتهای برقی را با پلاستیک و چسب بپوشانید تا از تماس آنها با آب جلوگیری شود. سپس فوم مخصوص شستشوی موتور را بر روی تمام قسمتهای موتور اسپری کنید و صبر کنید تا کاملا خشک شود. شما میتوانید این شویندههای تخصصی را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید. سپس با استفاده از شلنگ آب، از بالای موتور شروع به شستشو کنید. توجه داشته باشید، جریان آب باید فشار نسبتا بالایی داشته باشد تا تمامی کثیفیها با فشار آب به سمت پایین حرکت کنند و هم چنین در نظر بگیرید که زاویه جریان آب به شکلی باشد که تمامی کثیفیها از زیر موتور بیرون بیایند.
به صورت کلی؛ موتورشویی با آب عملی است که باید کمتر از موتورشویی خشک انجام شود، زیرا آب ماده سازگاری برای شستشوی قطعات موتور نیست ولی حتما بعد از موتورشویی با آب، از خشک شدن موتور اطمینان حاصل کنید و بعد خودرو را روشن کنید.