صنعت خودرو‌سازی جهان روز به روز در حال پیشرفت است و یکی از فناوری‌هایی که در ۲۰ سال اخیر بسیار استفاده شده است، فناوری توربوشارژ و یا تنفس طبیعی است. توربو شارژر اولین بار توسط آلفرد بوچی مهندس مکانیک سوئیسی طراحی و اختراع شد. در واقع چالشی که طراحان و مهندسان حوزه خودرو‌سازی را مجاب کرد که از توربوشارژ استفاده کنند، چالش اندازه و وزن موتور بود، تولیدکنندگان خودرو، به فکر استفاده کردن از موتور‌هایی با قدرت بیشتر بودند ولی مشکل این موتور‌ها این بود که وزن زیادی داشتند و معمولا اندازه آن‌ها نیز بر اساس حجم مصرفیشان افزایش پیدا می‌کرد پس به ناچار باید از توربوشارژ‌ها استفاده می‌کردند تا بتوانند با یک موتور کوچک‌تر و سبک‌تر با قدرت بیشتر داشته باشند. در واقع توربوشارژرها با فشرده کردن هوا به موتور اجازه می‌دهند سوخت و هوای بیشتری بسوزاند، فشار نسبی که توسط یک توربوشارژ شکل می‌گیرد کعکولا بین ۶ تا ۸ پوند بر اینچ مربع است، این مقدار فشار به موتور‌های توربو دار اجازه می‌دهد که حدود ۵۰ درصد هوای بیشتری نسبت به موتور‌های معمولی دریافت کنند و در نتیجه سرعت احتراق درون موتور را تا دو برابر بیشتر کنند و افزایش سرعت درون سوزی در موتور‌های دارای توربو شارژ، قدرت بیشتری را برای موتور فراهم می‌سازد. امروزه بسیاری از خودرو‌هایی که وارد کشورمان می‌شود دارای توربوشارژ هستند، اغلب این خودرو‌ها تک توربو هستند ولی بسیاری هم مانند سری ۵ بی ام و و یا کلاس E مرسدس بنز، دارای موتور‌های تویین توربو هستند، مجموعه تخصصی لوکاپرو برای تعمیر خودرو‌هایی که دارای موتور‌های تک توربو و یا تویین توربو هستند، لاین تخصصی تعمیرات در نظر گرفته است و شما می‌توانید با یک تماس از خدمات تیم متخصص لوکاپرو در این زمینه بهره‌مند شوید.

SL63AMG81

تویین توربو چگونه کار می‌کند؟
توربوشارژر‌ها شامل یک کمپرسور و یک توربین می‌باشند که هر دو روی شفت نصب شده اند و توربین توسط گازهای خروجی حاصل از احتراق چرخانیده می‌شود و به این ترتیب انرژی این گازها که در صورت نبودن توربوشارژ تلف می‌شد، برای چرخانیدن کمپرسور استفاده می شود و هوای بیشتری برای سیلندرها موتور تامین می کند و همان طور که پیش‌تر گفتیم نتیجه هوای بیشتر در موتور، افزایش قدرت آن است.
نتیجه بهینه‌تر کردن سیستم موتور‌های توربوشارژ دار، باعث بوجود آمدن موتو‌های تویین توربو شد، این موتور‌ها که از دو توربوشارژ هم زمان استفاده می‌کنند باعث افزایش قدرت بسیاری از موتور‌های معمولی شدند. اما باید در نظر گرفت که سیستم تویین توربو برای موتور‌های کوچک (کمتر از ۲ لیتر) مناسب نبود، زیرا از آنجایی که هوای مورد نیاز توربو‌شارژ‌ها از هوای درون اگزوز حاصل می‌شود، در این پیشرانه‌ها میزان گازهای خروجی از اگزوز آنقدر زیاد نیست که بتواند دو عدد توربوشارژر را به کار بیاندازد به همین دلیل امروزه سیستم تویین توربو را معمولا در پیشرانه‌هایی با حجم ۲۰۰۰ سی سی به بالا می‌بینیم. وجود خودرو‌هایی با سیستم تویین توربو در کشورمان انکار ناپذیر است، اما متاسفانه تا به امروز خدمات مناسب و تخصصی بابت این خودرو‌ها ارائه نشده است، مجموعه لوکاپرو با در نظر گرفتن اتومبیل‌های موجود در ایران، برای اولین بار در کشور ارائه خدمات تخصصی تعمیر موتور‌های تویین توربو را آغاز کرده است، برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این خدمات با کارشناسان ما در لوکاپرو تماس حاصل بفرمایید.

Pic2

ارسال دیدگاه

Please enter your comment!
Please enter your name here